Označení normy: | ČSN 56 0130-6 |
Třídící znak: | 560130 |
Počet stran: | 8 |
Vydáno: | 01.09.1995 |
Harmonizace: | Norma není harmonizována |
Katalogové číslo: | 18278 |
Popis
ČSN 56 0130-6
Tato šestá část normy určuje metody stanovení tuku v cukrářských výrobcích. Obsahuje: - metodu A. Stanovení tuku extrakcí po hydrolýze a - metodu B. Stanovení tuku přímou extrakcí. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 56 0130-1. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět, dále k metodě A norma uvádí kapitolu 2 - Rozsah použití, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata metody, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 7 - Vzorkování, kapitolu 8 - Pracovní postup, kapitolu 9 - Vyjádření výsledků. konečně k metodě B norma uvádí kapitolu 10 - Rozsah použití, kapitolu 11 - Definice, kapitolu 12 - Podstata metody, kapitolu 13 - Chemikálie, kapitolu 14 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 15 - Vzorkování, kapitolu 16 - Pracovní postup a kapitolu 17 - Vyjádření výsledku. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-6 byla vydána v září 1995. Nahradila čl. 37 ČSN 56 0130 z 16.7.1970. Současně se ruší platnost čl. 38, 39 a 40 ČSN 56 0130 z 16.7.1970.