Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 56 0130-6 - Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 6: Stanovení tuku
Sponsored link
Vydáno: 01.09.1995
ČSN 56 0130-6 - Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 6: Stanovení tuku

ČSN 56 0130-6

Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 6: Stanovení tuku

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:ČSN 56 0130-6
Třídící znak:560130
Počet stran:8
Vydáno:01.09.1995
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:18278
Popis

ČSN 56 0130-6

Tato šestá část normy určuje metody stanovení tuku v cukrářských výrobcích. Obsahuje: - metodu A. Stanovení tuku extrakcí po hydrolýze a - metodu B. Stanovení tuku přímou extrakcí. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 56 0130-1. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět, dále k metodě A norma uvádí kapitolu 2 - Rozsah použití, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata metody, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 7 - Vzorkování, kapitolu 8 - Pracovní postup, kapitolu 9 - Vyjádření výsledků. konečně k metodě B norma uvádí kapitolu 10 - Rozsah použití, kapitolu 11 - Definice, kapitolu 12 - Podstata metody, kapitolu 13 - Chemikálie, kapitolu 14 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 15 - Vzorkování, kapitolu 16 - Pracovní postup a kapitolu 17 - Vyjádření výsledku. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-6 byla vydána v září 1995. Nahradila čl. 37 ČSN 56 0130 z 16.7.1970. Současně se ruší platnost čl. 38, 39 a 40 ČSN 56 0130 z 16.7.1970.