Vážení zákazníci, v letošním roce budeme expedovat poslední objednávky ve středu 18. 12. 2024.

Těšíme se s vámi na shledanou od pondělí 06. 01. 2025.

 

Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 56 0160-6 - Metody zkoušení cukrovarských výrobků. Část 6: Stanovení popela
Sponsored link
Vydáno: 01.09.1994
ČSN 56 0160-6 - Metody zkoušení cukrovarských výrobků. Část 6: Stanovení popela

ČSN 56 0160-6

Metody zkoušení cukrovarských výrobků. Část 6: Stanovení popela

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Koupit včetně změn
Označení normy:ČSN 56 0160-6
Třídící znak:560160
Počet stran:8
Vydáno:01.09.1994
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:16908
Popis

ČSN 56 0160-6

Tato šestá část normy platí pro stanovení popela v bílém a surovém cukru a určuje tyto metody: A - Konduktometrická metoda a B - Gravimetrická metoda. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 0 - Předmět normy, dále k metodě A kapitolu 1 - Podstata zkoušky, kapitolu 2 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 3 - Chemikálie a činidla, kapitolu 4 - Odběr vzorků, kapitolu 5 - Příprava ke zkoušce, kapitolu 6 - Postup zkoušky, kapitolu 7 - Vyjádření výsledků. Konečně k metodě B kapitolu 8 - Podstata metody, kapitolu 9 - Přístroje a materiály, kapitolu 10 - Chemikálie a činidla, kapitolu 11 - Odběr vzorků, kapitolu 12 - Postup zkoušky, kapitolu 13 - Zpracování výsledků a kapitolu 14 - Protokol o zkoušce. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0160-6 byla vydána v září 1994. Nahradila ČSN 56 0160 - Metody zkoušení cukrovarských výrobků, Část 6: Stanovení popela z 10.11.1986.