Hlavní stránka>ČSN 56 0176-10 - Metody zkoušení škrobu. Stanovení tuku
Sponsored link
Vydáno: 01.09.1984
ČSN 56 0176-10
Metody zkoušení škrobu. Stanovení tuku
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
66 Kč
Označení normy:
ČSN 56 0176-10
Třídící znak:
560176
Počet stran:
4
Vydáno:
01.09.1984
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
29427
Popis
ČSN 56 0176-10
Tato desátá část normy určuje zkušební metodu pro stanovení extrahovatelného tuku ve škrobu. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v části 1. Norma obsahuje tyto kapitoly: Oblast použití, Definice, Podstata zkoušky, Činidla a pomůcky, Přístroje, Vzorky, Pracovní postup a Výpočet. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0176-10 byla schválena 14.7.1983 a nabyla účinnosti od 1.9.1984. Nahradila čl. 24 ČSN 56 0176 z 9.10.1964.