Hlavní stránka>ČSN 56 0177 - Metody zkoušení výrobků ze škrobu
Sponsored link
Vydáno: 01.02.1967
ČSN 56 0177
Metody zkoušení výrobků ze škrobu
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Koupit včetně změn
Označení normy:
ČSN 56 0177
Třídící znak:
560177
Počet stran:
20
Vydáno:
01.02.1967
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
4433
Popis
ČSN 56 0177
Tato norma stanoví postup při odebírání vzorků a při zkoušení výrobků ze škrobu. Normalizovány jsou organoleptické zkoušky (kapitola III), chemické a fyzikálně chemické zkoušky (kapitola IV) a fyzikální zkoušky (kapitola V). Podstata normalizovaných metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0177 byla schválena 17.9.1966 a nabyla účinnosti od 1.2.1967. "Změnou a)-11/1969" se s účinností od 1.1.1970 doplňují další zkušební metody škrobu. "Změnou b)-1/1972" se s účinností od 1.4.1972 doplňují metody zkoušení škrobu o stanovení glukózy a dalších cukrů. "Změnou c)-11/1971" se provádí v normě úprava textu. "Změnou d)-4/1972" se provádí v normě úprava textu. "Změnou e)-2/1984" se s účinností od 1.6.1984 ruší v normě čl. 1 až 7. Nyní ČSN 56 0177 část 1 z 6.9.1983. "Změnou 6)-3/1992" se s účinností od 1.5.1992 ruší v normě čl. 26. Nyní ČSN 56 0177 část 3 z 8.5.1991. "Změnou 7)-8/1994" se s účinností od 1.9.1994 ruší v normě čl. 25. Nyní ČSN ISO 1743 (56 0180) ze září 1994. "Změnou 8)-7/1995" se v souvislosti s vydáním ČSN EN 3593 ruší čl. 28. Nyní ČSN EN 3593 (56 175) ze srpna 1995.