Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 56 0186-12 - Metody zkoušení piva - Část 12: Stanovení celkového dusíku
Sponsored link
Vydáno: 01.01.2011
ČSN 56 0186-12 - Metody zkoušení piva - Část 12: Stanovení celkového dusíku

ČSN 56 0186-12

Metody zkoušení piva - Část 12: Stanovení celkového dusíku

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:ČSN 56 0186-12
Třídící znak:560186
Počet stran:8
Vydáno:01.01.2011
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:87414
Popis

ČSN 56 0186-12

Množství dusíkatých látek v pivě a ve sladu závisí na kvalitě použitého ječmene, resp. na obsahu bílkovin. Kromě stanovení celkových dusíkatých látek v pivě a ve sladu, resp. bílkovin, je důležitá hodnota rozpustných dusíkatých látek, které přejdou do roztoku při kongresním rmutování. Jejich hodnota dokládá míru proteolytického rozštěpení vysokomolekulárních dusíkatých sloučenin během sladování a následného rmutování. Množství a kvalita rozpustných dusíkatých látek má velký vliv na technologii výroby piva a ovlivňuje jeho kvalitu. Nízkomolekulární dusíkaté sloučeniny (aminokyseliny) jsou důležité pro pomnožení pivovarských kvasinek při hlavním kvašení. Jejich kvalitativní zastoupení ovlivňuje metabolismus kvasinek a tvorbu vedlejších produktů kvašení. Středně a vysokomolekulární rozpustné dusíkaté látky kladně ovlivňují pěnivost a plnost chuti piva.