Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 56 0186-14 - Metody zkoušení piva. Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu
Sponsored link
Vydáno: 01.01.1990
ČSN 56 0186-14 - Metody zkoušení piva. Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu

ČSN 56 0186-14

Metody zkoušení piva. Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
66 Kč
Označení normy:ČSN 56 0186-14
Třídící znak:560186
Počet stran:4
Vydáno:01.01.1990
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:29441
Popis

ČSN 56 0186-14

ČSN 56 0186 sestává z následujících částí: Část 2: Senzorické zkoušení, Část 3: Stanovení pěnivosti, Část 4: Stanovení zákalu, Část 5: Stanovení alkoholu, Část 6: Stanovení skutečného extraktu a výpočet konvenčního extraktu původní mladiny, Část 7: Stanovení pH, Část 8: Stanovení barvy fotometricky, Část 9: Stanovení stupně dosažitelného prokvašení, Část 10: Stanovení hořkosti, Část 11: Stanovení cukrů, Část 12: Stanovení bílkovin, Část 13: Výpočet využitelné energie, Část 14: Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu a Část 15: Stanovení diacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Metody se používá především ke stanovení objemu piva v lahvích s jmenovitým objemem od 0,33 l do 6,66 l. Je možné jí použít i u jiných spotřebitelských obalů. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0186-14 byla schválena 11.4.1988 a nabyla účinnosti od 1.1.1990.