Vážení zákazníci, v letošním roce budeme expedovat poslední objednávky ve středu 18. 12. 2024.

Těšíme se s vámi na shledanou od pondělí 06. 01. 2025.

 

Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 56 0186-15 - Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2012
ČSN 56 0186-15 - Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů

ČSN 56 0186-15

Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN 56 0186-15
Třídící znak:560186
Počet stran:16
Vydáno:01.12.2012
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:92037
Popis

ČSN 56 0186-15

Tato norma definuje stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Tvorba vicinálních diketonů při kvašení mladiny souvisí se syntézou valinu a isoleucinu. Důležitými meziprodukty této syntézy jsou 2-acetolaktát a 2-acetohydroxybutyrát, ze kterých oxidativní dekarboxylací vznikají biacetyl a 2,3-pentandion. Obě tyto sloučeniny mají velký význam ze senzorického hlediska, protože při překročení prahové koncentrace vnímání vyvolávají nežádoucí změny aromatu piva.