Hlavní stránka>ČSN 56 0186-15 - Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2012
ČSN 56 0186-15
Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:
ČSN 56 0186-15
Třídící znak:
560186
Počet stran:
16
Vydáno:
01.12.2012
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
92037
Popis
ČSN 56 0186-15
Tato norma definuje stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Tvorba vicinálních diketonů při kvašení mladiny souvisí se syntézou valinu a isoleucinu. Důležitými meziprodukty této syntézy jsou 2-acetolaktát a 2-acetohydroxybutyrát, ze kterých oxidativní dekarboxylací vznikají biacetyl a 2,3-pentandion. Obě tyto sloučeniny mají velký význam ze senzorického hlediska, protože při překročení prahové koncentrace vnímání vyvolávají nežádoucí změny aromatu piva.