Hlavní stránka>ČSN 56 0187-1 - Metody zkoušení sladu a sladových výtažků - Část 1: Základní metody zkoušení sladu
Sponsored link
Vydáno: 01.01.2011
ČSN 56 0187-1
Metody zkoušení sladu a sladových výtažků - Část 1: Základní metody zkoušení sladu
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
325 Kč
Označení normy:
ČSN 56 0187-1
Třídící znak:
560187
Počet stran:
36
Vydáno:
01.01.2011
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
87489
Popis
ČSN 56 0187-1
Metody kontroly plzeňského sladu a speciálních sladů, náhražek sladu uvedené v této normě se používají ke stanovení základních technologicky významných látek, které vznikly v průběhu výroby sladu a podílejí se na analytické a organoleptické charakteristice piva. Znalost jejich množství, případně složení, může pomoci odhadnout např. odchylky v metabolismu ječného zrna při sladování, ovlivnění průběhu enzymové katalýzy při rmutování, úlohu těchto složek v koloidní a senzorické stabilitě piva, pěnivosti a trvanlivosti pěny.