Hlavní stránka>ČSN 56 0187-3 - Metody zkoušení sladu a sladových výtažků - Část 3: Zkoušení sladových výtažků
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2011
ČSN 56 0187-3
Metody zkoušení sladu a sladových výtažků - Část 3: Zkoušení sladových výtažků
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:
ČSN 56 0187-3
Třídící znak:
560187
Počet stran:
12
Vydáno:
01.12.2011
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
89720
Popis
ČSN 56 0187-3
Předmětem této normy je stanovit postup při odběru vzorků, při mechanickém, chemickém a fyzikálně chemickém zkoušení sladových výtažků. Metody kontroly sladových výtažků uvedené v této normě se používají ke stanovení základních technologicky významných látek, které ovlivňují průběh výroby sladových výtažků a podílejí se na analytické a organoleptické charakteristice výrobků. Sladové výtažky jsou sirupy žlutohnědé až červenohnědé barvy, výjimečně tmavé, s charakteristickou sladovou vůní a chutí. Získávají se zahuštěním sladových výluhů.