Hlavní stránka>ČSN 56 0246-8 - Metody zkoušení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny. Stanovení obsahu rostlinných příměsí
Sponsored link
Vydáno: 01.07.1986
ČSN 56 0246-8
Metody zkoušení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny. Stanovení obsahu rostlinných příměsí
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:
ČSN 56 0246-8
Třídící znak:
560246
Počet stran:
8
Vydáno:
01.07.1986
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
29475
Popis
ČSN 56 0246-8
Touto osmou částí normy se zavádí ST SEV 4252-83 Výrobky z ovoce a zeleniny. Metody stanovení obsahu rostlinných příměsí, jako ČSN, jíž se pro potřeby ČSSR (ČSFR) popř. ČR norma RVHP nedoplňovala. Určuje metody na stanovení obsahu příměsí rostlinného původu (pecek, semen, stopek, listů apod.) ve výrobcích z ovoce a zeleniny. Podstata normalizované metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0246-8 byla schválena 20.11.1984 a nabyla účinnosti od 1.7.1986.