Označení normy: | ČSN 56 0247 |
Třídící znak: | 560247 |
Počet stran: | 20 |
Vydáno: | 01.07.1967 |
Harmonizace: | Norma není harmonizována |
Katalogové číslo: | 4456 |
Popis
ČSN 56 0247
Tato norma stanoví postup při braní vzorků, smyslovém, fyzikálním, fyzikálně-chemickém a chemickém zkoušení výrobků pektinových, konzervačních prostředků pro domácnost, přípravků pro nakládání ovoce a zeleniny v domácnostech, jablečných výlisků apod. Pokud nejsou některé metody v této normě uvedeny, postupuje se podle ČSN 56 0246 - Metody zkoušení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny. Podstata normalizovaných metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0247 byla schválena 4.1.1967 a nabyla účinnosti od 1.7.1967.