Hlavní stránka>ČSN 58 0120 - Metody zkoušení hotových jídel a polotovarů jídel
Sponsored link
Vydáno: 01.10.1968
ČSN 58 0120
Metody zkoušení hotových jídel a polotovarů jídel
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:
ČSN 58 0120
Třídící znak:
580120
Počet stran:
16
Vydáno:
01.10.1968
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
4603
Popis
ČSN 58 0120
Norma stanoví postup pro odběr vzorků, smyslové, fyzikální a fyzikálně chemické zkoušení hotových jídel (studených i teplých) a polotovarů jídel pro společné stravování. Výrobky cukrářského charakteru včetně zmrzlin se zkoušejí podle ČSN 56 0130 a ČSN 56 0140. Vedle všeobecné kapitoly jsou normalizovány požadavky na odběr vzorků (kapitola II), na smyslové zkoušky (kapitola III), na fyzikální zkoušky (kapitola IV) a na fyzikálně chemické zkoušky (kapitola V). Postupy při provádění normalizovaných zkoušek jsou podrobně popsány. Norma neobsahuje pokyny pro hodnocení výsledků zkoušek. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje metody jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0120 byla schválena 21.2.1968 a nabyla účinnosti od 1.10.1968.