Vážení zákazníci, v letošním roce budeme expedovat poslední objednávky ve středu 18. 12. 2024.

Těšíme se s vámi na shledanou od pondělí 06. 01. 2025.

 

Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN 58 0120 - Metody zkoušení hotových jídel a polotovarů jídel
Sponsored link
Vydáno: 01.10.1968
ČSN 58 0120 - Metody zkoušení hotových jídel a polotovarů jídel

ČSN 58 0120

Metody zkoušení hotových jídel a polotovarů jídel

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:ČSN 58 0120
Třídící znak:580120
Počet stran:16
Vydáno:01.10.1968
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:4603
Popis

ČSN 58 0120

Norma stanoví postup pro odběr vzorků, smyslové, fyzikální a fyzikálně chemické zkoušení hotových jídel (studených i teplých) a polotovarů jídel pro společné stravování. Výrobky cukrářského charakteru včetně zmrzlin se zkoušejí podle ČSN 56 0130 a ČSN 56 0140. Vedle všeobecné kapitoly jsou normalizovány požadavky na odběr vzorků (kapitola II), na smyslové zkoušky (kapitola III), na fyzikální zkoušky (kapitola IV) a na fyzikálně chemické zkoušky (kapitola V). Postupy při provádění normalizovaných zkoušek jsou podrobně popsány. Norma neobsahuje pokyny pro hodnocení výsledků zkoušek. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje metody jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0120 byla schválena 21.2.1968 a nabyla účinnosti od 1.10.1968.