Hlavní stránka>ČSN EN 12147 - Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení titrační kyselosti
Sponsored link
Vydáno: 01.02.1998
ČSN EN 12147
Ovocné a zeleninové šťávy - Stanovení titrační kyselosti
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:
ČSN EN 12147
Třídící znak:
560418
Počet stran:
12
Vydáno:
01.02.1998
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
26690
Popis
ČSN EN 12147
Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12147:1996. Evropská norma EN 12147:1996 má status české technické normy. Norma specifikuje metodu stanovení titrační kyselosti ovocných a zeleninových šťáv a příbuzných výrobků. Dále norma obsahuje kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Definice a symboly, kapitolu 4 - Podstata, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Zařízení, kapitolu 7 - Postup, kapitolu 8 - Výpočet, kapitolu 9 - Shodnost, kapitolu 10 - Protokol o zkoušce, informativní Přílohu A a Přílohu B. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN EN 12147 (56 0418) byla vydána v únoru 1998.