Hlavní stránka>ČSN EN 12852+A1 - Potravinářské stroje - Drtiče a mixéry - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Sponsored link
Vydáno: 01.11.2010
ČSN EN 12852+A1
Potravinářské stroje - Drtiče a mixéry - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
405 Kč
Označení normy:
ČSN EN 12852+A1
Třídící znak:
514040
Počet stran:
44
Vydáno:
01.11.2010
Harmonizace:
Norma je harmonizována
Katalogové číslo:
87102
Popis
ČSN EN 12852+A1
Tato evropská norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu drtičů a mixérů. Norma platí pro drtiče a mixéry mající mísu, která je během zpracovávání potraviny stacionární. Celkový objem mísy je menší než nebo roven 150 l. Stroje obsažené v této normě jsou určeny k provádění různých druhů činností, jako drcení, mixování, mísení, šlehání, při kterých se používá velký počet produktů a surovin, a jsou používány v potravinářském průmyslu a hromadném stravování, jako v restauracích, hotelích, kavárnách a pohostinstvích. Tato evropská norma se zabývá všemi významnými nebezpečími, nebezpečnými situacemi a událostmi týkajícími se drtičů a mixérů, když jsou používány, jak je určeno a za podmínek předpokládaných výrobcem. Tato evropská norma se vztahuje na nebezpečí, která mohou vzniknout během uvedení do provozu, činnosti, čištění, odstraňování ucpaných potravin, plnění, výměny nástrojů, údržby a odstavení stroje z činnosti