Hlavní stránka>ČSN EN 14148 - Potraviny - Stanovení vitamínu K1 metodou HPLC
Sponsored link
Vydáno: 01.01.2004
ČSN EN 14148
Potraviny - Stanovení vitamínu K1 metodou HPLC
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:
ČSN EN 14148
Třídící znak:
560053
Počet stran:
16
Vydáno:
01.01.2004
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
69359
Popis
ČSN EN 14148
Tato norma specifikuje metodiku pro stanovení vitamínu K1 v potravinách. Stanovení vitamínu K1 je prováděno měřením redukovaného fyllochinonu. Po enzymatickém odstranění tuku ze vzorku, je vitamín K1 stanovován ve vhodném roztoku vzorku metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie s postkolonovou redukcí a následnou fluorimetrickou detekcí. Izomery vitamínu K1 jsou kvantifikovány jako jeden nerozdělený pík na koloně C18.