Hlavní stránka>ČSN EN 16282-1 - Zařízení komerčních kuchyní - Prvky pro větrání komerčních kuchyní - Část 1: Obecné požadavky včetně výpočtové metody
Sponsored link
Vydáno: 01.05.2022
ČSN EN 16282-1
Zařízení komerčních kuchyní - Prvky pro větrání komerčních kuchyní - Část 1: Obecné požadavky včetně výpočtové metody
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
325 Kč
Označení normy:
ČSN EN 16282-1
Třídící znak:
127134
Počet stran:
32
Vydáno:
01.05.2022
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
514809
Popis
ČSN EN 16282-1
Tato evropská norma specifikuje obecné požadavky, jako jsou například ergonomická hlediska, ve vztahu k větrání kuchyní (teplota, vzduchová kritéria, vlhkost, hluk atd.), včetně metody výpočtu průtoků vzduchu. Norma platí pro větrací systémy v komerčních kuchyních, přidružených prostorách a dalších zařízeních zpracovávajících potraviny určených pro komerční využití. Kuchyně a přidružené prostory jsou speciální místnosti, ve kterých se připravují pokrmy, kde se myje a čistí nádobí a zařízení a kde se skladují potraviny. Tato evropská norma platí pro kuchyňské větrací systémy s výjimkou těch, které jsou určené pro kuchyně v domácnostech.