Hlavní stránka>ČSN EN 16858 - Potraviny - Stanovení melaminu a kyseliny kyanurové v potravinách metodou kapalinové chromatografie a tandemové hmotnostní spektrometrie (LC-MS/MS)
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2017
ČSN EN 16858
Potraviny - Stanovení melaminu a kyseliny kyanurové v potravinách metodou kapalinové chromatografie a tandemové hmotnostní spektrometrie (LC-MS/MS)
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
325 Kč
Označení normy:
ČSN EN 16858
Třídící znak:
560131
Počet stran:
32
Vydáno:
01.12.2017
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
503377
Popis
ČSN EN 16858
This European Standard specifies a method for the determination of melamine and cyanuric acid in foodstuffs with liquid chromatography in combination with tandem mass spectrometry. The method has been validated in an interlaboratory study via the analysis of spiked samples of milk based infant formula, soy based infant formula, milk powder, whole milk, soy drink and milk chocolate ranging from 0,71 mg/kg to 1,43 mg/kg for melamine and 0,57 mg/kg to 1,45 mg/kg for cyanuric acid. The limits of quantification (LOQ) for melamine and cyanuric acid in food are 0,05 mg/kg and 0,25 mg/kg, respectively. The upper limit of the working range is up to 10 mg/kg for melamine and up to 25 mg/kg for cyanuric acid.