Hlavní stránka>ČSN EN 17266 - Potraviny - Stanovení prvků a jejich chemických specií - Stanovení organortuti v mořských produktech elementární analýzou rtuti
Sponsored link
Vydáno: 01.05.2020
ČSN EN 17266
Potraviny - Stanovení prvků a jejich chemických specií - Stanovení organortuti v mořských produktech elementární analýzou rtuti
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:
ČSN EN 17266
Třídící znak:
560142
Počet stran:
20
Vydáno:
01.05.2020
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
509558
Popis
ČSN EN 17266
This document specifies a method for the determination of organomercury in seafood by elemental mercury analysis. The method has been successfully validated in an interlaboratory study on oyster tissue, mussel tissue, lobster hepatopancreas, dogfish liver and tuna at levels from 0,01 mg/kg to 5 mg/kg referring to dry weight and expressed as mercury [1], [2]. The limit of quantification is approximately 0,01 mg/kg of organomercury [3], [4]. Organic species of mercury, other than monomethylmercury, are also extracted and thus determined with this method. However, in seafood the contribution from organic species of mercury other than monomethylmercury is negligible.