Hlavní stránka>ČSN EN 17280 - Potraviny - Stanovení zearalenonu a trichothecenů včetně deoxynivalenolu (DON) a jeho acetylovaných derivátů (3-acetyl-DON a 15-acetyl-DON), nivalenolu (NIV) a T-2 a HT-2 toxinu v obilovinách a výrobcích z obilovin metodou LC-MS/MS
Sponsored link
Vydáno: 01.04.2020
ČSN EN 17280
Potraviny - Stanovení zearalenonu a trichothecenů včetně deoxynivalenolu (DON) a jeho acetylovaných derivátů (3-acetyl-DON a 15-acetyl-DON), nivalenolu (NIV) a T-2 a HT-2 toxinu v obilovinách a výrobcích z obilovin metodou LC-MS/MS
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Anglicky Tisk
Skladem
495 Kč
Označení normy:
ČSN EN 17280
Třídící znak:
560139
Počet stran:
52
Vydáno:
01.04.2020
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
509276
Popis
ČSN EN 17280
This document specifies a procedure for the determination of nivalenol (NIV), deoxynivalenol (DON) and its acetyl derivatives (3-acetyl-DON and 15-acetyl-DON), HT-2 and T-2 toxins (HT-2 and T-2) and zearalenone (ZEN) in cereals and cereal products by high performance liquid chromatography (HPLC) coupled with tandem mass spectrometry (MS/MS) after clean-up by solid phase extraction (SPE). The method has been validated with samples of wheat, wheat flour, and wheat crackers. The wheat and the wheat flour were prepared from a mixture of wheat and fungi infected wheat kernels. The wheat crackers were baked from wheat flour and water spiked with the target mycotoxins.