Hlavní stránka>ČSN EN 60619 - Elektrické spotřebiče pro přípravu potravin. Metody měření funkce
Sponsored link
Vydáno: 01.04.1996
ČSN EN 60619
Elektrické spotřebiče pro přípravu potravin. Metody měření funkce
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
315 Kč
Koupit včetně změn
Označení normy:
ČSN EN 60619
Třídící znak:
361060
Počet stran:
24
Vydáno:
01.04.1996
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
19193
Popis
ČSN EN 60619
Norma je identická s EN 60619:1993. Platí pro elektrické spotřebiče pro přípravu potravin pro použití v domácnosti. Účelem této normy je stanovit a definovat zkušební metody měření funkcí, které mohou být prováděny pomocí elektrických spotřebičů pro přípravu potravin a které zajímají uživatele, a dát návod pro hodnocení výsledků zkoušek. Pokud se vezme v úvahu nižší stupeň přesnosti a opakovatelnosti jako následek odchylek času či původu zkušebních materiálů a přísad a vliv subjektivního hodnocení laborantů mohou být popsané zkušební metody spolehlivěji použity pro srovnávací zkoušky více spotřebičů v přibližně stejné době, stejné laboratoři, prováděných stejným laborantem a se stejnými pomůckami, spíše než zkoušení jednoho spotřebiče v různých laboratořích. Protože není dána definice typu či velikosti trouby a protože mnoho zkoušek zahrnuje pečení konečného produktu (aby bylo možné stanovit objem), lze očekávat určité odchylky výsledků podle použité trouby. Všechny srovnávací zkoušky se musejí provést ve stejné troubě. Tato norma se netýká bezpečnosti. Neplatí pro spotřebiče určené výhradně pro komerční nebo průmyslové použití. Norma upozorňuje, že někdy je možno získat stejné výsledky při různých činnostech. ČSN EN 60619 (36 1060) byla vydána v dubnu 1996. Nahradila ČSN 36 1185 z 16.1.1984.