Hlavní stránka>ČSN EN ISO 16634-1 - Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva
Sponsored link
Vydáno: 01.03.2014
ČSN EN ISO 16634-1
Potraviny - Stanovení obsahu celkového dusíku spalováním podle Dumasovy metody a výpočet obsahu hrubého proteinu - Část 1: Olejniny a krmiva
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
325 Kč
Označení normy:
ČSN EN ISO 16634-1
Třídící znak:
461086
Počet stran:
36
Vydáno:
01.03.2014
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
94889
Popis
ČSN EN ISO 16634-1
Tato část ISO 16634 specifikuje metodu pro stanovení celkového obsahu dusíku a výpočet obsahu hrubého proteinu v olejninách a krmivech. Tato metoda, stejně jako Kjeldahlova metoda, nerozlišuje mezi bílkovinným dusíkem a nebílkovinným dusíkem. Pro výpočet obsahu proteinu, se použijí různé přepočtové koeficienty (viz příloha D). Tato metoda není použitelná pro mléko a mléčné produkty, pro které je specifikována metoda v ISO 14891.