Hlavní stránka>ČSN EN ISO 22005 - Sledovatelnost v krmivovém a potravinovém řetězci - Obecné zásady a základní požadavky na návrh a uplatnění systému
Sponsored link
Vydáno: 01.02.2008
ČSN EN ISO 22005
Sledovatelnost v krmivovém a potravinovém řetězci - Obecné zásady a základní požadavky na návrh a uplatnění systému
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:
ČSN EN ISO 22005
Třídící znak:
569612
Počet stran:
16
Vydáno:
01.02.2008
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
80556
Popis
ČSN EN ISO 22005
Sledovatelností potravin se rozumí schopnost sledovat průběžně pohyb krmiv nebo potravin určenými fázemi výroby, zpracování a distribuce. Systém sledovatelnosti je technický nástroj, který organizacím pomáhá být ve shodě se stanovenými cíly a pokud je nutné, je použitelný k určení historie nebo umístění produktu nebo jeho významných složek. Systém sledovatelnosti přispívá k nalezení příčiny neshody a v případě nutnosti přispívá ke schopnosti stáhnout produkty z trhu a/nebo od konečného zákazníka. Systém sledovatelnosti může zlepšit správné využití a spolehlivost informací, efektivitu a produktivitu organizace. Mezinárodní norma ČSN EN ISO 25000 předkládá zásady a stanovuje základní požadavky na návrh a uplatnění systému sledovatelnosti v krmivovém a potravinovém řetězci. Ten může být použit organizací působící v jakémkoliv stupni krmivového a potravinového řetězce.