Hlavní stránka>ČSN EN ISO 8069 - Sušené mléko - Stanovení obsahu kyseliny mléčné a mléčnanů
Sponsored link
Vydáno: 01.09.2007
ČSN EN ISO 8069
Sušené mléko - Stanovení obsahu kyseliny mléčné a mléčnanů
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:
ČSN EN ISO 8069
Třídící znak:
570833
Počet stran:
16
Vydáno:
01.09.2007
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
79497
Popis
ČSN EN ISO 8069
Tato norma specifikuje enzymatickou metodu pro stanovení obsahu kyseliny mléčné a mléčnanů ve všech typech sušeného mléka. Principem metody je rozpuštění sušeného mléka v teplé vodě a po vysrážení tuku a bílkovin a jejich odfiltrování se postupně přidají enzymy a biochemické látky k filtrátu. Spektrometrickým měřením při vlnové délce 340 nm se stanoví množství vytvořeného NADH, vzniklého konverzí NAD (nikotinamid-adenin-dinukleotid), které je úměrné obsahu kyseliny mléčné a mléčnanů.