Hlavní stránka>ČSN ISO 11294 - Pražená mletá káva - Stanovení obsahu vlhkosti - Metoda stanovení ztráty hmotnosti při 103 °C (Běžná metoda)
Sponsored link
Vydáno: 01.02.1998
ČSN ISO 11294
Pražená mletá káva - Stanovení obsahu vlhkosti - Metoda stanovení ztráty hmotnosti při 103 °C (Běžná metoda)
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:
ČSN ISO 11294
Třídící znak:
581331
Počet stran:
8
Vydáno:
01.02.1998
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
50418
Popis
ČSN ISO 11294
Tato norma je identická s mezinárodní normou ISO 11294:1994. Mezinárodní norma ISO 11294:1994 má status české technické normy. Norma specifikuje běžnou metodu pro stanovení ztráty hmotnosti pražené mleté kávy při 103°C. Tato metoda je nejvhodnější pro praženou mletou kávu zbavenou plynů, protože v pražené kávě jsou přítomny těkavé látky, zvláště oxid uhličitý. Dále norma obsahuje kapitolu 2 - Definice, kapitolu 3 - Podstata zkoušky, kapitolu 4 - Zařízení, kapitolu 5 - Odběr vzorků, kapitolu 6 - Příprava analytického vzorku, kapitolu 7 - Postup, kapitolu 8 - Vyjádření výsledků, kapitolu 9 - Shodnost, kapitolu 10 - Protokol o zkoušce a informativní Přílohu A s tabulkami. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 11294 (58 1331) byla vydána v únoru 1998. Nahradila ČSN 58 0113-11 z 29.3.1991.