Hlavní stránka>ČSN ISO 13580 - Jogurt - Stanovení obsahu celkové sušiny (Referenční metoda)
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2007
ČSN ISO 13580
Jogurt - Stanovení obsahu celkové sušiny (Referenční metoda)
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:
ČSN ISO 13580
Třídící znak:
571422
Počet stran:
12
Vydáno:
01.12.2007
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
80034
Popis
ČSN ISO 13580
Norma specifikuje metodu pro stanovení celkové sušiny bílého, ochuceného, slazeného a ovocného jogurtu. Podstatou metody je sušení vzorku jogurtu s oxidem zinečnatým v sušárně při teplotě 102 °C ± 2 °C do konstantní hmotnosti za podmínek popsaných v této normě. Pro kompenzaci úbytku vody, ke kterému dochází neutralizací jogurtu oxidem zinečnatým, je nezbytné stanovit titrační kyselost zkušebního vzorku podle ISO 11869. Obsah celkové sušiny jogurtu závisí nejen na odpařené vodě, ale je ovlivněn i titrační kyselostí jogurtu.