Hlavní stránka>ČSN ISO 27205 - Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika
Sponsored link
Vydáno: 01.11.2010
ČSN ISO 27205
Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:
ČSN ISO 27205
Třídící znak:
571424
Počet stran:
16
Vydáno:
01.11.2010
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
87026
Popis
ČSN ISO 27205
Tato česká norma specifikuje charakteristiky průmyslově používaných bakteriálních startovacích kultur, což jsou hlavně bakterie mléčného kvašení, ale mohou obsahovat rovněž bifidobaterie a propionibakterie používané k výrobě fermentovaných mléčných výrobků, např. jogurtu, zakysané smetany a sýra. Tato mezinárodní norma neplatí pro bakteriální kultury, které se přidávají jako složka do potravin pouze pro své probiotické vlastnosti. Charakteristiky se týkají složení, kvality a mikrobiologické bezpečnosti bakteriálních startovacích kultur.