Hlavní stránka>ČSN ISO 6557-2 - Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody
Sponsored link
Vydáno: 01.05.1996
ČSN ISO 6557-2
Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
86 Kč
Označení normy:
ČSN ISO 6557-2
Třídící znak:
560296
Počet stran:
8
Vydáno:
01.05.1996
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
19587
Popis
ČSN ISO 6557-2
Tato část normy ISO 6557 specifikuje dvě běžné metody pro stanovení obsahu kyseliny askorbové v ovoci, zelenině a ve výrobcích z nich. metoda A: titrace s 2,6-dichlorfenolindofenolem metoda B: spektrofotometricky 2,6-dichlorfenolindofenolem po extrakci xylenem Metodu A lze použít pouze v nepřítomnosti interferujících látek (viz 2.6). Metoda B je vhodná pro výrobky z ovoce a zeleniny v silně zbarvených roztocích.