Hlavní stránka>ČSN ISO 8156 - Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2008
ČSN ISO 8156
Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
211 Kč
Označení normy:
ČSN ISO 8156
Třídící znak:
570835
Počet stran:
16
Vydáno:
01.12.2008
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
82475
Popis
ČSN ISO 8156
Tato norma specifikuje metodu pro stanovení indexu nerozpustnosti jako prostředku stanovení rozpustnosti sušeného mléka plnotučného, částečně odtučněného a odstředěného, instantního i neinstantního. Metoda je rovněž vhodná pro sušenou syrovátku, sušené podmáslí a dětskou výživu v prášku na bázi mléka, jakož i pro další výrobky, ve kterých byl mléčný tuk nahrazen jiným tukem, nebo které byly sušeny na bubnové sušárně místo sprejové. Podstata zkoušky spočívá v přidání vody o teplotě 24 °C (případně 50 °C) k rekonstituovanému zkušebnímu dílu. Po specifikované době stání, se sediment odstředí. Kapalina nad usazeninou se odstraní, sediment se znovu rozpustí, směs se odstředí a objem nerozpustného zbytku se zaznamená. Index nerozpustnosti vzorku se rovná objemu zaznamenaného sedimentu v mililitrech.