Hlavní stránka>ČSN ISO 937 - Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda
Sponsored link
Vydáno: 01.05.2024
ČSN ISO 937
Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda
Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:
ČSN ISO 937
Třídící znak:
576023
Počet stran:
12
Vydáno:
01.05.2024
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
519277
Popis
ČSN ISO 937
Tento dokument specifikuje referenční metodu pro stanovení obsahu dusíku v mase a masných výrobcích podle Kjeldahlova principu. Zkušební podíl se rozloží koncentrovanou kyselinou sírovou za použití síranu měďnatého jako katalyzátoru za účelem přeměny organického dusíku na amonné ionty; amoniak uvolněný po alkalizaci se destiluje do přebytku roztoku kyseliny borité a titruje kyselinou chlorovodíkovou nebo sírovou. Obsah dusíku ve vzorku se vypočítá z množství amoniaku.