Cena s DPH / bez DPH
Hlavní stránka>ČSN ISO 937 - Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda
Vydáno: 01.05.2024
ČSN ISO 937 - Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda

ČSN ISO 937

Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda

Formát
Dostupnost
Cena a měna
Česky Tisk
Skladem
155 Kč
Označení normy:ČSN ISO 937
Třídící znak:576023
Počet stran:12
Vydáno:01.05.2024
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:519277
Popis

ČSN ISO 937

Tento dokument specifikuje referenční metodu pro stanovení obsahu dusíku v mase a masných výrobcích podle Kjeldahlova principu. Zkušební podíl se rozloží koncentrovanou kyselinou sírovou za použití síranu měďnatého jako katalyzátoru za účelem přeměny organického dusíku na amonné ionty; amoniak uvolněný po alkalizaci se destiluje do přebytku roztoku kyseliny borité a titruje kyselinou chlorovodíkovou nebo sírovou. Obsah dusíku ve vzorku se vypočítá z množství amoniaku.