Obiloviny potravinářské - Část 7: Oves potravinářský
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.42 €
Označení normy:
ČSN 46 1100-7
Třídící znak:
461100
Počet stran:
8
Vydáno:
01.01.2002
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
63903
DESCRIPTION
ČSN 46 1100-7
Tato norma stanovuje požadavky na zrno ovsa jako zemědělského výrobku určeného k mlýnskému zpracování na mlýnské obilné výrobky. Za oves potravinářský se považují zralé obilky ovsa s pluchami nebo ovsa nahého. Požadavky na jakost jsou přizpůsobeny podmínkám stanoveným pro obiloviny v Nařízení komise (ES) č. 824/2000 ze dne 19. dubna 2000, kterým se zavádějí postupy přejímání obilovin intervenčními agenturami a stanoví metody analýzy pro určování kvality obilovin. Norma stanoví požadavky na organoleptické vlastnosti ovesného zrna, jeho zdravotní nezávadnost a fyzikální i chemické vlastnosti zvlášť pro zrno ovsa s pluchami a zvlášť pro zrno ovsa nahého. Norma charakterizuje jednotlivé druhy příměsí a nečistot v ovsu potravinářském.