Homepage>ČSN 56 0130-2 - Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 2: Vzorkování
Sponsored link
Vydáno: 01.09.1995
ČSN 56 0130-2
Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 2: Vzorkování
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
6.17 €
Označení normy:
ČSN 56 0130-2
Třídící znak:
560130
Počet stran:
12
Vydáno:
01.09.1995
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
18274
DESCRIPTION
ČSN 56 0130-2
Tato druhá část normy platí pro vzorkování všech druhů cukrářských výrobků včetně polotovarů. Stanoví způsob získání vzorků, způsob úpravy a přípravy vzorků ke zkoušení senzorickému, fyzikálnímu a chemickému. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět normy a rozsah použití, kapitolu 2 - Definice, kapitolu 3 - Všeobecně, kapitolu 4 - Vzorkovací postup a kapitolu 5 - Úprava a příprava vzorků ke zkoušení. Hlavní obecné požadavky na odběr vzorků - jak patrno z přehledu kapitol - jsou (podrobně) popsány. Norma tedy stanovuje zásady pro odběr vzorků k provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-2 byla vydána v září 1995. Nahradila kapitolu II, čl. 6 až 25 ČSN 56 0130 z 16.7.1970.