Homepage>ČSN 56 0130-4 - Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině
Sponsored link
Vydáno: 01.09.1995
ČSN 56 0130-4
Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 4: Stanovení popela a jeho podílu nerozpustného v kyselině
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.42 €
Označení normy:
ČSN 56 0130-4
Třídící znak:
560130
Počet stran:
8
Vydáno:
01.09.1995
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
18276
DESCRIPTION
ČSN 56 0130-4
Tato čtvrtá část normy určuje metody stanovení popela a jeho podílu, nerozpustného v kyselině (tzv. písku), v cukrářských výrobcích. Obsahuje: - metodu A. Stanovení popela a - metodu B. Stanovení popela nerozpustného v kyselině. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět, dále k metodě A norma uvádí tyto kapitoly: kapitolu 2 - Rozsah použití, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata metody, kapitolu 5 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 6 - Vzorkování, kapitolu 7 - Pracovní postup a kapitolu 8 - Vyjádření výsledků. Konečně k metodě B norma obsahuje tyto další kapitoly: kapitolu 9 - Rozsah použití, kapitolu 10 - Definice, kapitolu 11 - Podstata metody, kapitolu 12 - Chemikálie, kapitolu 13 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 14 - Vzorkování, kapitolu 15 - Pracovní postup a kapitolu 16 - Vyjádření výsledku. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-4 byla vydána v září 1995. Nahradila čl. 32 a 33 ČSN 56 0130 z 16.7.1970.