Homepage>ČSN 56 0130-5 - Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 5: Stanovení cukrů
Sponsored link
Vydáno: 01.09.1995
ČSN 56 0130-5
Metody zkoušení cukrářských výrobků. Část 5: Stanovení cukrů
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.42 €
Označení normy:
ČSN 56 0130-5
Třídící znak:
560130
Počet stran:
8
Vydáno:
01.09.1995
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
18277
DESCRIPTION
ČSN 56 0130-5
Tato pátá část normy určuje metody stanovení cukrů v cukrářských výrobcích. Obsahuje: - metodu A. Stanovení cukrů podle Schoorla a - metodu B. Stanovení cukru refraktometricky. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 56 0130-1. Norma obsahuje tyto kapitoly: kapitolu 1 - Předmět, dále k metodě A norma uvádí kapitolu 2 - Rozsah použití, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata metody, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 7 - Vzorkování, kapitolu 8 - Pracovní postup, kapitolu 9 - Vyjádření výsledků. Konečně k metodě B norma uvádí kapitolu 10 - Rozsah použití, kapitolu 11 - Definice, kapitolu 12 - Podstata metody, kapitolu 13 - Přístroje a pomůcky, kapitolu 14 - Vzorkování a kapitolu 15 - Pracovní postup. Dále je v normě uvedena normativní Příloha A. Podstata obou metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek v obou metodách je popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0130-5 byla vydána v září 1995. Nahradila čl. 34 a 36 ČSN 56 0130 z 16.7.1970. Současně se ruší platnost čl.35 ČSN 56 0130 z 16.7.1970.