Označení normy: | ČSN 56 0176-10 |
Třídící znak: | 560176 |
Počet stran: | 4 |
Vydáno: | 01.09.1984 |
Harmonizace: | Norma není harmonizována |
Katalogové číslo: | 29427 |
DESCRIPTION
ČSN 56 0176-10
Tato desátá část normy určuje zkušební metodu pro stanovení extrahovatelného tuku ve škrobu. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v části 1. Norma obsahuje tyto kapitoly: Oblast použití, Definice, Podstata zkoušky, Činidla a pomůcky, Přístroje, Vzorky, Pracovní postup a Výpočet. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0176-10 byla schválena 14.7.1983 a nabyla účinnosti od 1.9.1984. Nahradila čl. 24 ČSN 56 0176 z 9.10.1964.