Homepage>ČSN 56 0176-5 - Metody zkoušení škrobu. Stanovení stipů
Sponsored link
Vydáno: 01.07.1979
ČSN 56 0176-5
Metody zkoušení škrobu. Stanovení stipů
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.42 €
Označení normy:
ČSN 56 0176-5
Třídící znak:
560176
Počet stran:
8
Vydáno:
01.07.1979
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
4430
DESCRIPTION
ČSN 56 0176-5
Tato pátá část normy platí pro zkoušení škrobu a určuje zkušební metodu pro stanovení stipů. (Stipy jsou částice viditelné na uhlazeném povrchu škrobu normálním okem a z normální zrakové vzdálenosti, které se od škrobu odlišují tmavou barvou.) Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 56 0176 část 1. Norma obsahuje tyto kapitoly: Oblast použití, Definice, Podstata zkoušky, Zkoušející osoby, Zkušební pomůcky, Podmínky zkoušky, Vzorky, Pracovní postup, Výpočet a vyjádření výsledků, Opakovatelnost a reprodukovatelnost, Zvláštní případy. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0176-5 byla schválena 31.8.1978 a nabyla účinnosti od 1.7.1979. Nahradila čl. 14 ČSN 56 0176 z 9.10.1964.