Homepage>ČSN 56 0187-4 - Metody zkoušení sladu a sladových výtažků - Část 4: Stanovení diastatické mohutnosti sladových výtažků metodou SFA
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2012
ČSN 56 0187-4
Metody zkoušení sladu a sladových výtažků - Část 4: Stanovení diastatické mohutnosti sladových výtažků metodou SFA
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.42 €
Označení normy:
ČSN 56 0187-4
Třídící znak:
560187
Počet stran:
8
Vydáno:
01.12.2012
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
92035
DESCRIPTION
ČSN 56 0187-4
Norma rozšiřuje možnost stanovení diastatické mohutnosti sladových výtažků s využitím přístrojového vybavení. Tato norma definuje stanovení diastatické mohutnosti u sladových výtažků metodou SFA. Oproti metodě, která je uvedena v ČSN 56 0187-3, je toto stanovení časově méně náročné a vhodnější při zpracování větší série vzorků. Diastatická mohutnost vyjadřuje enzymový potenciál sladového výtažku, převážně beta-amylázy a je důležitým kvalitativním parametrem sladových výtažků.