Homepage>ČSN 56 0577 - Čokoláda a čokoládové cukrovinky - Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny
Sponsored link
Vydáno: 01.10.2000
ČSN 56 0577
Čokoláda a čokoládové cukrovinky - Stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.42 €
Buy including changes
Označení normy:
ČSN 56 0577
Třídící znak:
560577
Počet stran:
8
Vydáno:
01.10.2000
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
60029
DESCRIPTION
ČSN 56 0577
Tato metoda specifikuje stanovení obsahu tukuprosté mléčné sušiny v čokoládě a čokoládových výrobcích. Je založena na stanovení obsahu dusíku metodou dle Kjeldahla a obsahu theobrominu metodou kapalinové chromatografie. Obsah tukuprosté mléčné sušiny se vypočte z množství dusíku vneseného tukuprostou mléčnou sušinou, které se zjistí odečtením dusíku vneseného kakaem (vypočteného z hodnoty theobrominu) od hodnoty dusíku "celkového" zjištěné metodou dle Kjeldahla.