Homepage>ČSN 56 9604 - Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce
Sponsored link
Vydáno: 01.04.2006
ČSN 56 9604
Pravidla správné hygienické a výrobní praxe - Sterilovaná zelenina a ovoce
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
12.53 €
Označení normy:
ČSN 56 9604
Třídící znak:
569604
Počet stran:
24
Vydáno:
01.04.2006
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
75474
DESCRIPTION
ČSN 56 9604
Uvedená technická norma obsahuje pravidla a doporučení pro zavedení a dodržování správné hygienické a výrobní praxe při výrobě sterilované zeleniny a ovoce balených výrobků v hermeticky uzavřených obalech. Norma obsahuje základní požadavky pro výrobu a sklizeň konzervárenských surovin. Uvádí obecné požadavky na dodržování hygienických a výrobních zásad při produkci sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků. Jsou v ní uvedeny zásady osobní hygieny pracovníků včetně jejich školení při této výrobě. Norma uvádí doporučené technologické postupy při výrobě sterilovaných zeleninových a ovocných výrobků, včetně požadavků na obaly a jejich skladování a distribuci. V normě jsou také obsaženy doporučené výrobní postupy různých typů sterilačních zařízení pro sterilaci zeleniny a ovoce a doporučené odkazy na kritické body v rámci pracovního procesu, které by měly mít zapracovány jednotliví zpracovatelé sterilovaných a zeleninových a ovocných výrobků v systému HACCP.