Vážení zákazníci, v letošním roce budeme expedovat poslední objednávky ve středu 18. 12. 2024.

Těšíme se s vámi na shledanou od pondělí 06. 01. 2025.

 

Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN 58 0170-2 - Metódy skúšania majonéz. Senzorické skúšanie
Sponsored link
Vydáno: 01.04.1981
ČSN 58 0170-2 - Metódy skúšania majonéz. Senzorické skúšanie

ČSN 58 0170-2

Metódy skúšania majonéz. Senzorické skúšanie

Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
6.15 €
Označení normy:ČSN 58 0170-2
Třídící znak:580170
Počet stran:12
Vydáno:01.04.1981
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:4605
DESCRIPTION

ČSN 58 0170-2

Část 2 normy platí pro senzorické zkoušení majonéz, majonézových omáček, krémů a pomazánek. Všeobecná ustanovení jsou uvedena v ČSN 58 0170 část 1. V části 2 této normy jsou obsažena všeobecná ustanovení (kapitola I), požadavky na vizuální zkoušení (kapitola II), na olfaktickou a degustační zkoušku (kapitola III a IV). Postupy tohoto smyslového zkoušení jsou podrobně popsány, včetně podmínek, za nichž se provádějí (osvětlení místnosti, teplota apod.) Nejsou normalizována kritéria (smyslového) hodnocení, jimž má majonéza vyhovovat. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje požadavky na provádění metod jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0170 část 2 byla schválena 24.12.1981 a nabyla účinnosti od 1.4.1983. Nahradila čl. 11 ČSN 58 0170 z 16.11.1963.