Homepage>ČSN 58 0703-3 - Metody zkoušení dehydratovaných výrobků a ochucovadel - Část 3: Senzorické zkoušení
Sponsored link
Vydáno: 01.03.1999
ČSN 58 0703-3
Metody zkoušení dehydratovaných výrobků a ochucovadel - Část 3: Senzorické zkoušení
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
3.41 €
Označení normy:
ČSN 58 0703-3
Třídící znak:
580703
Počet stran:
8
Vydáno:
01.03.1999
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
54302
DESCRIPTION
ČSN 58 0703-3
Tato třetí část normy stanoví popis senzorického pracoviště a způsob senzorického zkoušení dehydratovaných výrobků a ochucovadel. Dehydratované výrobky se dělí do těchto skupin: - dehydratované polévky, - dehydratované omáčky, - instantní polévky, - bujony, - hotové pokrmy, - dresinky, - ochucovadla. Senzorické vlastnosti výrobku, barva, vzhled, vůně a chuť se posuzují podle požadavků uvedených v příslušných technických normách. Všeobecná ustanovení platná pro tuto část normy jsou obsažena v ČSN 58 0703-1. Norma také (nepřímo) stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, protože obsahuje požadavky na provádění metod jejich zjišťování (ověřování). ČSN 58 0703-3 byla vydána v březnu 1999. Tato část spolu s částmi 1 až 2 a 4 až 12 nahrazuje ČSN 58 0703 z 21.8.1963 v celém rozsahu.