Homepage>ČSN EN 12014-5 - Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 5: Enzymatické stanovení obsahu dusičnanů v kojenecké a dětské výživě se zeleninou
Sponsored link
Vydáno: 01.08.1998
ČSN EN 12014-5
Potraviny - Stanovení obsahu dusičnanů a/nebo dusitanů - Část 5: Enzymatické stanovení obsahu dusičnanů v kojenecké a dětské výživě se zeleninou
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
6.17 €
Buy including changes
Označení normy:
ČSN EN 12014-5
Třídící znak:
560021
Počet stran:
12
Vydáno:
01.08.1998
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
52840
DESCRIPTION
ČSN EN 12014-5
Tato norma je českou verzí evropské normy EN 12014-5:1997. Evropská norma EN 12014-5:1997 má status české technické normy. (ČSN) EN 12014 se skládá z následujících částí: Část 1: Všeobecné požadavky, Část 2: Metoda HPLC/IC pro stanovení obsahu dusičnanů v zelenině a zeleninových výrobcích, Část 3: Spektrofotometrické stanovení obsahu dusičnanů a dusitanů v masných výrobcích po enzymatické redukci dusičnanů na dusitany, Část 4: Metoda IC pro stanovení obsahu dusičnanů v masných výrobcích, Část 5: Enzymatické stanovení obsahu dusičnanů v kojenecké a dětské výživě se zeleninou, Část 6: neobsazena, Část 7: Metoda CF (Continuous flow) pro stanovení obsahu dusičnanů v zelenině a zeleninových výrobcích po redukci kadmiem. Tato pátá část (ČSN) EN 12014 specifikuje enzymatickou metodu stanovení obsahu dusičnanů v dětské a kojenecké zeleninové stravě. Metoda je použitelná pro obsah dusičnanů v rozsahu 50 mg.kg-1 až 200 mg.kg-1. Postup provedení normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 12014-1 (56 0021) byla vydána v srpnu 1998. "Opravou 1)-12/1999", vydanou v prosinci 1999, se s účinností od 1.1. 2000 provádí oprava tiskové chyby - nesprávně uvedené aktivity v čl.4.7.