Homepage>ČSN EN 12853+A1 - Potravinářské stroje - Ruční mixéry a šlehače - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2010
ČSN EN 12853+A1
Potravinářské stroje - Ruční mixéry a šlehače - Bezpečnostní a hygienické požadavky
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
12.94 €
Buy including changes
Označení normy:
ČSN EN 12853+A1
Třídící znak:
514050
Počet stran:
32
Vydáno:
01.12.2010
Harmonizace:
Norma je harmonizována
Katalogové číslo:
87348
DESCRIPTION
ČSN EN 12853+A1
Tato evropská norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu ručních mixérů a šlehačů používaných v restauračních a podnikových velkokuchyních a potravinových provozech. Termín "ruční mixéry" je používán v odkazech na zařízení, pro která platí tato norma. Stroje obsažené v této normě jsou ruční spotřebiče, jejichž nástroj je určen ke zpracování potraviny v nádobě. Nástroje jsou konstruovány k drcení, mísení, tření, emulgování atd. potravin, jako zeleniny do polévek, kaší, pyré, omáček, majonézy, krému, mléčných výrobků a všeobecně ke zpracování všech pevných, tekutých, pastovitých nebo práškových potravin k tomu, aby se získala homogenní tekutina. Tato zařízení jsou určena ke zpracování až do 100 l potraviny v jedné operaci. Tato norma platí pro stroje podle jejich hmotnosti a provozních režimů požadovaných jejich předpokládaným používáním, tzn. stroje ručně vedené, s použitím jedné nebo obou rukou, ovládané po celou dobu celé činnosti a stroje pracující tak, že spočívají na dně nádoby.