Označení normy: | ČSN EN 13621+A1 |
Třídící znak: | 514060 |
Počet stran: | 40 |
Vydáno: | 01.11.2010 |
Harmonizace: | Norma je harmonizována |
Katalogové číslo: | 87103 |
DESCRIPTION
ČSN EN 13621+A1
Tato norma stanovuje bezpečnostní a hygienické požadavky na konstrukci a výrobu sušičů salátu, vzhledem k instalaci, čištění, odstraňování uváznuté potraviny, plnění, údržbě a vyřazení z provozu. Funkce odstřeďování je dosahováno rotací perforovaného koše, ve kterém je umístěn zpracovávaný produkt. Tento dokument platí pro stroje, které jsou určené k používání v restauračních a podnikových velkokuchyních, které mají otáčky mezi 300 min-1 a 900 min-1 , mají jmenovitý výkon nižší než 2 kW, a mají jmenovitý objem koše menší než 100 l. Tyto stroje mohou být stacionární nebo pohyblivé. Stroje, kterých se týká tento dokument, jsou spotřebiče, které jsou určené k odstraňování vody, přítomné na salátu po praní, odstřeďováním. Tyto stroje mohou být také používány pro odstřeďování jiné zeleniny, jako např. špenátu, řeřichy, ředkviček, zelených fazolových lusků apod. Stroje obsažené v tomto dokumentu nejsou určeny k tomu, aby byly čištěny vysokotlakými vodními tryskami. Tato evropská norma se zabývá všemi významnými nebezpečími, nebezpečnými situacemi a událostmi týkajícími se sušičů salátu, když jsou používány, jak je určeno, a za podmínek předpokládaných výrobcem