Homepage>ČSN EN 17250 - Potraviny - Stanovení ochratoxinu A v koření, lékořici a produktech z lékořice, kakau a produktech z kakaa metodou HPLC-FLD s předčištěním na IAC
Sponsored link
Vydáno: 01.07.2020
ČSN EN 17250
Potraviny - Stanovení ochratoxinu A v koření, lékořici a produktech z lékořice, kakau a produktech z kakaa metodou HPLC-FLD s předčištěním na IAC
Format
Availability
Price and currency
Anglicky Hardcopy
In stock
12.94 €
Označení normy:
ČSN EN 17250
Třídící znak:
560147
Počet stran:
32
Vydáno:
01.07.2020
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
509975
DESCRIPTION
ČSN EN 17250
This document specifies a procedure for the determination of ochratoxin A (OTA) in chilli, paprika, black and white pepper, nutmeg, spice mix, liquorice (root and extracts), cocoa and cocoa products by high performance liquid chromatography (HPLC) with immunoaffinity column clean-up and fluorescence detection (FLD). This method has been validated in interlaboratory studies via the analysis of both naturally contaminated and spiked samples ranging from 1,0 µg/kg to 84,9 µg/kg for spices (paprika and chili [5], black and white pepper, nutmeg and spice mix [6]), ranging from 7,7 µg/kg to 96,8 µg/kg for liquorice and liquorice products [7] and ranging from 2,1 µg/kg to 26,3 µg/kg for cocoa and cocoa products [6]. For further information on the validation, see Clause 10 and Annex B.