Vážení zákazníci, v letošním roce budeme expedovat poslední objednávky ve středu 18. 12. 2024.

Těšíme se s vámi na shledanou od pondělí 06. 01. 2025.

 

Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN EN 17424 - Potraviny - Stanovení aflatoxinů v koření s výjimkou papriky předčištěním na IAC a metodou HPLC-FLD s postkolonovou derivatizací
Sponsored link
Vydáno: 01.05.2021
ČSN EN 17424 - Potraviny - Stanovení aflatoxinů v koření s výjimkou papriky předčištěním na IAC a metodou HPLC-FLD s postkolonovou derivatizací

ČSN EN 17424

Potraviny - Stanovení aflatoxinů v koření s výjimkou papriky předčištěním na IAC a metodou HPLC-FLD s postkolonovou derivatizací

Format
Availability
Price and currency
Anglicky Hardcopy
In stock
12.94 €
Označení normy:ČSN EN 17424
Třídící znak:560148
Počet stran:36
Vydáno:01.05.2021
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:511899
DESCRIPTION

ČSN EN 17424

This document describes a procedure for the determination of aflatoxins B1, B2, G1 and G2 and total aflatoxins (sum of B1, B2, G1 and G2) in spices for which EU maximum levels are established, other than paprika, by high performance liquid chromatography (HPLC) with post-column derivatization (PCD) and fluorescence detection (FLD) after immunoaffinity column (IAC) clean-up. The method is applicable to the spices capsicum (excluding paprika), pepper, nutmeg, ginger, turmeric and mixtures thereof. The method has been validated for aflatoxins B1, B2, G1 and G2 and total aflatoxins in a range of test samples that comprised: ginger, pepper, nutmeg, chilli, turmeric as individual spices and mixed pepper + chilli + nutmeg (90 + 5 + 5, m + m + m), mixed spice + ginger (6 + 4, m + m) mixed spice, mixed turmeric + ginger (2 + 8, m + m). The validation was carried out over the following concentration ranges: aflatoxin B1 = 1 µg/kg to 16 µg/kg and total aflatoxins = 2,46 µg/kg to 36,1 µg/kg.