Vážení zákazníci, v letošním roce budeme expedovat poslední objednávky ve středu 18. 12. 2024.

Těšíme se s vámi na shledanou od pondělí 06. 01. 2025.

 

Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN EN 17643 - Asfalty a asfaltová pojiva - Stanovení teploty a fázového úhlu při ekvivalentním modulu ve smyku pomocí dynamického smykového reometru (DSR) - Zkouška BTSV
Sponsored link
Vydáno: 01.06.2024
ČSN EN 17643 - Asfalty a asfaltová pojiva - Stanovení teploty a fázového úhlu při ekvivalentním modulu ve smyku pomocí dynamického smykového reometru (DSR) - Zkouška BTSV

ČSN EN 17643

Asfalty a asfaltová pojiva - Stanovení teploty a fázového úhlu při ekvivalentním modulu ve smyku pomocí dynamického smykového reometru (DSR) - Zkouška BTSV

Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.37 €
Označení normy:ČSN EN 17643
Třídící znak:657053
Počet stran:16
Vydáno:01.06.2024
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:519344
DESCRIPTION

ČSN EN 17643

Tento dokument specifikuje metodu pro rychlou charakterizaci pojiva (zkráceně BTSV: Binder Fast Characterization Test, z německého originálu Bitumen-Typisierungs-Schnell-Verfahren). Zkouška se provádí pomocí dynamického smykového reometru (DSR). Metoda se používá pro charakterizaci asfaltů a asfaltových pojiv za účelem posouzení deformačního chování při vysokých provozních teplotách. Zkušební postup popsaný v tomto dokumentu zahrnuje zkoušení silničních nebo polymerem modifikovaných asfaltů, které jsou nezestárlé (nepoužité) nebo ve stavu po simulaci laboratorního stárnutí (např. EN 12607-1, EN 14769), a také pojiv, která byla zpětně získána z asfaltových směsí. Zkušební postup v souladu s tímto dokumentem není použitelný pro asfaltová pojiva obsahující částice větší než 250 µm (např. filer, pryžový granulát). Postup stanovuje teplotu a související fázový úhel, při kterém dosahuje asfaltové pojivo stanovené hodnoty komplexního modulu ve smyku v režimu zvoleného oscilujícího napětí při konstantní frekvenci a plynule se zvyšující zkušební teplotě.