Vážení zákazníci, v letošním roce budeme expedovat poslední objednávky ve středu 18. 12. 2024.

Těšíme se s vámi na shledanou od pondělí 06. 01. 2025.

 

Menu
0
Total price
0 €
PRICES include / exclude VAT
Homepage>ČSN EN 17855 - Potraviny - Minimální požadavky na výkonnost pro kvantitativní měření potravinových alergenů mléko, vejce, arašídy, lískové ořechy, mandle, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamové ořechy, pšenice, lupina, sezam, hořčice, sója, celer, ryby, měkkýši a korýši
Sponsored link
Vydáno: 01.11.2024
ČSN EN 17855 - Potraviny - Minimální požadavky na výkonnost pro kvantitativní měření potravinových alergenů mléko, vejce, arašídy, lískové ořechy, mandle, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamové ořechy, pšenice, lupina, sezam, hořčice, sója, celer, ryby, měkkýši a korýši

ČSN EN 17855

Potraviny - Minimální požadavky na výkonnost pro kvantitativní měření potravinových alergenů mléko, vejce, arašídy, lískové ořechy, mandle, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamové ořechy, pšenice, lupina, sezam, hořčice, sója, celer, ryby, měkkýši a korýši

Format
Availability
Price and currency
Anglicky Hardcopy
In stock
12.54 €
Označení normy:ČSN EN 17855
Třídící znak:560669
Počet stran:24
Vydáno:01.11.2024
Harmonizace:Norma není harmonizována
Katalogové číslo:519923
DESCRIPTION

ČSN EN 17855

This document specifies minimum performance requirements for methods that quantify the following food allergens in raw and processed foodstuffs: milk, egg, peanut, hazelnut, almond, brazil nut, macadamia nut, cashew, pistachio nut, walnut, pecan nut, lupine, sesame, mustard, soy, celery, fish, molluscs, crustaceans, and wheat. The minimum requirements for the Limit of Quantification (LOQ), presented in this document, are derived from the reference doses (RfD) and VITAL eliciting dose (ED05) published by the World Health Organization (WHO) and the Food and Agriculture Organization (FAO) of the United Nations. Annex A provides specific information for quantitative antibody-based methods, which should be supplied by the method developers. In addition, it provides guidance on how performance characteristics should be determined in the form of a validation study. The principles described in this document equally apply to PCR and LC-MS/MS methods. More information on performance characteristics is available in EN 15634-1 and EN 17644. Methods that describe gluten-containing cereals (wheat, rye, and barley) with regard to coeliac disease are covered by EN 17254. This document does not apply to fragmented or hydrolysed food allergens, such as casein hydrolysates or soy sauce. It also does not apply to qualitative methods.