Homepage>ČSN EN ISO 18593 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metody specifikující techniky vzorkování z povrchů
Sponsored link
Vydáno: 01.05.2019
ČSN EN ISO 18593
Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metody specifikující techniky vzorkování z povrchů
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
8.40 €
Označení normy:
ČSN EN ISO 18593
Třídící znak:
560626
Počet stran:
20
Vydáno:
01.05.2019
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
507262
DESCRIPTION
ČSN EN ISO 18593
Tento dokument specifikuje horizontální metody pro techniky odběru vzorků za použití kontaktních ploten, stěrových tampónů, houbiček a plachetek z povrchů v prostředí potravinového řetězce za účelem zjištění přítomnosti a počtu kultivovatelných mikroorganismů, jako jsou patogenní nebo nepatogenní bakterie nebo kvasinky a plísně. POZNÁMKA: Termín "prostředí" značí jakoukoli položku, která přichází do kontaktu s potravinářským výrobkem nebo může představovat zdroj kontaminace či rekontaminace; například materiál, výrobní prostory nebo pracovníci. Tento dokument se nevztahuje na validaci čistících a dezinfekčních postupů. Tento dokument se nevztahuje na techniky vzorkování pro vzorky z prvovýroby, které jsou zahrnuty v ISO 13307. Techniky vzorkování jatečně upravených těl jsou uvedeny v ISO 17604. Techniky vzorkování pro analýzu norovirů a viru hepatitidy A jsou uvedeny v ISO 15216-1. Tento dokument neřeší frekvenci vzorkování, počet vzorkovaných míst nebo potřebu střídat vzorkovaná místa, neboť toto je voleno případ od případu.