Homepage>ČSN EN ISO 23319 - Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda
Sponsored link
Vydáno: 01.12.2022
ČSN EN ISO 23319
Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
12.54 €
Označení normy:
ČSN EN ISO 23319
Třídící znak:
571007
Počet stran:
24
Vydáno:
01.12.2022
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
516246
DESCRIPTION
ČSN EN ISO 23319
Tento dokument specifikuje metodu stanovení obsahu tuku ve všech typech sýrů a tavených sýrových výrobků s obsahem laktosy nižším než 5 % (hmotnostní podíl) v tukuprosté sušině a ve všech typech kaseinů a kaseinátů. Tato metoda není použitelná pro typy čerstvých sýrů obsahující např. ovoce, sirup nebo müsli. U takovýchto výrobků není použitelný Schmid-Bondzynski-Ratzlaffův (SBR) princip kvůli vysokým koncentracím cukrů. Pro tyto výrobky je vhodná metoda využívající princip podle Weibull-Berntropa (viz ISO 8262-3 | IDF 124-3).