Homepage>ČSN EN ISO 6888-1 - Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda stanovení počtu koaguláza pozitivních stafylokoků (Staphylococcus aureus a další druhy) - Část 1: Technika s použitím agarové půdy podle Baird-Parkera
Sponsored link
Vydáno: 01.06.2022
ČSN EN ISO 6888-1
Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda stanovení počtu koaguláza pozitivních stafylokoků (Staphylococcus aureus a další druhy) - Část 1: Technika s použitím agarové půdy podle Baird-Parkera
Format
Availability
Price and currency
Česky Hardcopy
In stock
12.54 €
Buy including changes
Označení normy:
ČSN EN ISO 6888-1
Třídící znak:
560089
Počet stran:
24
Vydáno:
01.06.2022
Harmonizace:
Norma není harmonizována
Katalogové číslo:
515086
DESCRIPTION
ČSN EN ISO 6888-1
Tento dokument specifikuje horizontální metodu pro stanovení počtu koaguláza pozitivních stafylokoků založenou na počítání kolonií narostlých na pevném médiu (půda podle Baird-Parkera) po aerobní kultivaci při 34 °C až 38 °C a konfirmaci koagulázy. Tento dokument je použitelný pro - výrobky určené pro lidskou spotřebu; - výrobky určené ke krmení zvířat; - vzorky prostředí v místech výroby potravin a krmiv, zacházení s nimi a - vzorky z prvovýroby. Tato horizontální metoda byla původně vyvinuta pro vyšetřování veškerých vzorků patřících do potravinového řetězce. Kvůli velké rozmanitosti výrobků v potravinovém řetězci je možné, že tato horizontální metoda není vhodná ve všech detailech pro všechny výrobky. Předpokládá se však, že požadované modifikace jsou minimalizovány tak, aby nevedly k významné odchylce od této horizontální metody.